Recunoștința – Ask Ana @Quantum Minds

O componentă importantă a naturii umane emoționale este recunoștința. Ea joacă un rol primordial în viața de zi cu zi pentru că îți influențează starea și manifestarea, altfel spus îți manipulează în mod indirect percepția întregii zile.

”De ce” a ajuns să facă parte din limbajul tău – cum te afectează? Pesimismul și tendința de a gândi doar negativ se reflectă în mod automat în reacțiile tale, în modul tău de a gândi și de a analiza lucrurile. Fie că o numești karma sau univers, atragi ceea ce gândești. Negativul aduce mereu după sine doar negativ. Cum îl poți combate? Prin  pozitiv, mai ales prin recunoștință.

Este indicat ca periodic, dacă nu ai posibilitatea să faci asta zilnic, să te oprești, să închizi ochii și să vizualizezi tot ce ai realizat, și (foarte important) să fii recunoscător pentru cine ești și ce ai realizat. Nu contează că ai greșit sau nu – în plus, fiecare greșeală este o lecție și îți arată ce ai de îmbunătățit sau dacă acel lucru este potrivit pentru tine sau nu.

Cum te ajută recunoștința în business-ul tău și în viața personală? Prin faptul că pur și simplu îți dă o stare de bine și în final, îți dă curaj și te face să crezi într-adevăr că poți face mai mult.  

Analizează și observă ce anume ți-a adus satisfacție, ce ai schimba dacă ai putea, la ce ești bun – toate răspunsurile pe care le vei obține sunt indicatori ai schimbării și ai potențialului tău.

Pentru a ținea starea de spirit sub control, încearcă să vezi pozitivul și dacă e nevoie de mai mult de atât, îmbracă negativul cu pozitivitate – până la urmă, orice lucru sau situație rea are și o parte bună (oricât de mică ar fi ea).

Să fi recunoscător este un prim pas în a-ți atribui valoare și în a te iubi pe sine puțin mai mult.

Dacă tu vezi totul ca fiind negativ, atunci vei vedea lucrurile bune dintr-o perspectivă pesimistă și inevitabil te afectează. În caz contrar, fiind pozitiv deții puterea de a găsi mai ușor alternative.

Înlocuiește ”de ce” cu ” de ce nu”. Despre recunoștință îți povestesc mai multe în podcastul meu:

 

Ai o întrebare despre ceea ce înseamnă dezvoltarea personală sau coaching? Ai citit ceva și ești curios cum se pune în aplicare? Vrei să afli mai multe informații despre NLP, despre strategii, valori, motivație personală? Pune întrebări în Comunitatea Quantum Minds de pe Facebook și noi îți vom raspunde într-un viitor podcast.

Leave a Reply