Povestea antreprenorului Alexandru – Ask Ana @Quantum Minds

Alexandru este un om  născut într-o familie de antreprenori. Luând exemplul părinților a ajuns și el un om foarte respectat în lumea aceasta a business-ului. La un moment dat m-am întâlnit cu el și am început să vorbim. 

Am observat că Alexandru nu mai este acel om vesel și glumeț pe care îl știam eu, așa că l-am întrebat ce s-a întâmplat și cu ce provocări se confruntă în momentul prezent.

Atunci mi-a zis: „În ultima vreme mă simt cam agitat.. Simt că am un gol care trebuie să îl umplu și nu mă simt nicăieri acasă. Mereu sting incendii și mă grăbesc peste tot.”

Am înțeles. Dar unde te grăbești? Unde vrei să ajungi?

Nici eu nu știu. Cred că am nevoie de un concediu să mă detașez de tot și toate. Doar că și atunci, merg cu laptopul după mine. Soția este supărată pe mine, copiii nu mă înțeleg.. Nu știu ce să mai fac. Simt că mă sting încet și că mă învârt în cerc.”

Cu ce scop pentru tine te grăbești și pui presiune pe tine?

„Păi cum? Îmi doresc să am un business de succes! Adică îmi este frică sincer că îl voi pierde…”

Cu ce scop pentru tine îți dorești să ai un business de succes?

„Îmi doresc să fiu apreciat și respectat. Cel mai mult de familia mea. Și acum nu merit. Când mă uit cât de mult i-am dezamăgit…”

Deci să înțeleg că de fapt nu îți dorești să ai un business de succes, ci îți dorești să fii apreciat și iubit de familia ta?

Doar dacă voi crește business-ul în continuare, voi reuși să merit să fiu apreciat de familia mea. Așa că până atunci mă zbat zi de zi să evoluez, să cresc vânzările și cifra de afaceri.. Uit câteodată și să mai mănânc. Simt un gol și o frică în interior. Nu am liniște.”

Când te gândești la golul din interior, care este frica?

Îmi este frică că dacă voi pierde business-ul, voi pierde…” și atunci Alexandru face o pauză lungă în care se uită în gol, se schimbă la față și apoi zice:. „Tocmai mi-am dat seama că cel mai frică mie îmi este să îmi pierd familia. În goana mea de a crește afacerea, nu mi-am dat seama cât de mult îmi neglijez familia, când de fapt mie de ei îmi pasă cel mai mult și tot ce fac, fac pentru ei. Mie nu îmi este frică că îmi voi pierde business-ul, ci că îmi voi pierde familia și totuși pe ea o neglijez cel mai mult. Tocmai am realizat ce am de făcut. Mulțumesc mult Anamaria!”

Peste ceva timp, m-am întâlnit cu Alexandru și am văzut o schimbare majoră la el. Și-a regăsit buna dispoziție, veselia și glumele care ne aduceau zâmbetul pe buze tuturor. Era alături de soția și copiii lui și râdeau împreună. S-a oprit să mă salute și să îmi mulțumească din nou. Mi-a spus că de când a fost să discutăm, nu numai că relația cu familia lui s-a îmbunătățit enorm, dar și afacerea a început să înflorească.

Alexandru e un caz fericit, în care a descoperit blocajul său și a fost dispus să îl depășească și să îl rezolve.

Tu cu ce blocaj te confrunți? Care este provocarea ta cea mai mare din prezent?

Hai să discutăm mai multe la Coaching-ul de Grup!

Ai o întrebare despre ceea ce înseamnă dezvoltarea personală sau coaching? Ai citit ceva și ești curios cum se pune în aplicare? Vrei să afli mai multe informații despre NLP, despre strategii, valori, motivație personală? Pune întrebări în Comunitatea Quantum Minds de pe Facebook și noi îți vom răspunde într-un viitor podcast.

Leave a Reply