Povestea antreprenoarei Daria – Ask Ana @Quantum Minds

Daria este născută într-o familie de antreprenori și părea că are un viitor foarte strălucit în față. La un moment dat tatăl ei nu a mai putut face față provocărilor din business și a dezvoltat o carieră în domeniul artistic. De atunci a început totul. 

A venit într-o zi la mine și am început să discutăm.

Cu ce problemă te confrunți în acest moment Daria?

În ultima vreme mă simt cam epuizată, foarte presată și agitată și nu îmi mai găsesc liniștea. Zilnic mă învârt de ici colo să pot face față și cu job-ul și cu afacerea pe care am creat-o. Am facultatea făcută, zeci de cursuri, lucrez  foarte bine la job, am și un business pe care îl dezvolt și am grijă și de părinții mei și nu înțeleg de ce nu pot evolua mai departe.”

Ok. Și ce este important pentru tine în a trăi?

„Cel mai important este să cresc cifra de afaceri a business-ului meu.”

Cu ce scop pentru tine îți dorești să crești cifra de afaceri?

„Păi este important pentru mine să am siguranță.” 

Ok. Cum știi că ai siguranță?

Păi am un birou care este complet decorat și în fiecare lună am bani în cont să-mi plătesc toate cheltuielile.”

Cum știi specific că ai banii respectivi? 

„Păi în fiecare lună vreau sa am în cont atâția bani din atâtea vânzări.”

Bun. Și ce altceva este important pentru tine?

„Îmi doresc ca părinții mei să mă aprecieze pentru ceea ce am reușit să obțin.”

Și ce înseamnă asta pentru tine? Cum știi că ai aprecierea părinților?

Păi când eram mică, tatăl meu era un antreprenor de succes. La un moment dat nu a mai putut face față și a pornit pe o carieră în domeniul artistic. De atunci am avut o dorință arzătoare să devin antreprenor, doar că fiind fată am fost mereu descurajată. Tata îmi spunea că: „Nu vei fi niciodată destul de bună pentru a fi un antreprenor pentru că ești fată. Și tu trebuie să te căsătorești și să ai grijă de familie.” Îl iubesc enorm pe tata și îl venerez doar că simțeam cum mă dădea la o parte. Simțeam respingere. Tata se aștepta mereu de la fratele meu să devină antreprenor și mereu era apreciat chiar dacă până la urmă a luat alt drum și a plecat din țară, pe când eu primeam respingere și reproșuri pentru drumul pe care l-am ales. Eu îmi doresc să îi dovedesc că pot!”

Ok. Deci să înțeleg că îți dorești să îi dovedești tatălui tău că poți. Și pentru tine ce îți dorești să ai, să fii sau să poți?

Atunci fața Dariei s-a schimbat. Tocmai realizase că toate acțiunile și deciziile pe care le luase până în momentul prezent erau pentru ceilalți, dar niciodată pentru ea. Mereu se punea pe ultimul loc. Atunci mi-a spus: „Waw. Am pierdut atâția ani să-i dovedesc lui tata și lumii întregi faptul că și femeile pot face business, încât am uitat complet de mine însumi și de ceea ce îmi doresc eu cu adevărat de la viață. Incredibil! Mulțumesc mult Anamaria. Acum știu ce am de făcut.”

După această discuție, Daria și-a creat o strategie prin care să devină antreprenor full time. A renunțat la locul de muncă unde a muncit peste 10 ani și a început să caute resurse și oportunități pentru a-și dezvolta business-ul având focusul acolo 100%. A învățat să pună granițe sănătoase în relațiile apropiate, a început să se bucure de viața ei și să și-o organizeze așa cum își dorea, pentru ea.  

Tu cu ce provocare te confrunți în acest moment? Hai să discutăm mai multe împreună la Coaching-ul de Grup!

Ai o întrebare despre ceea ce înseamnă dezvoltarea personală sau coaching? Ai citit ceva și ești curios cum se pune în aplicare? Vrei să afli mai multe informații despre NLP, despre strategii, valori, motivație personală? Pune întrebări în Comunitatea Quantum Minds de pe Facebook și noi îți vom răspunde într-un viitor podcast.

Leave a Reply