Descoperă secretele unei negocieri reușite – Ask Ana @Quantum Minds

Fie că ne dăm seama, fie că nu, de-a lungul vieții noastre ne confruntăm cu acest aspect de a negocia. Fie suntem nevoiți să negociem în relația cu familia, în relația cu șeful, în relația cu partenerul de business, în relația cu angajații, cu prietenii sau chiar la cumpărături, arta de a negocia a devenit o abilitate necesară în viețile noastre.

Care sunt pașii esențiali într-o negociere eficientă?

  1. Primul pas foarte important este să stabilești concret ceea ce vrei să obții. 

Este important să fim specifici atunci când comunicăm despre ceea ce dorim să obținem. 

  • Care este rezultatul final pe care vrei să îl obții?

2. Al doilea pas este stabilirea raportului – ”oamenii care se plac, se aseamănă” 

Raportul în NLP este capacitatea de a relaționa cu ceilalți într-un mod care creează încredere și înțelegere. Raportul este cheia în orice tip de comunicare, fie ca este cu copilul nostru, cu partenerul de viață, partenerul de business, angajații, etc.

3. Al treilea pas este să dezvoltăm cât mai multe opțiuni posibile, cât mai multe alternative pentru a atinge rezultatul dorit.

Există o metodă, numită ”metoda Harvard” care vorbește despre ”generarea de opțiuni înainte de a lua decizii în cadrul unei negocieri”.

În NLP există principiul alternativelor. De ex: dacă tu decizi un obiectiv clar că vrei ca copilul să meargă la somn ca să se odihnească și el nu vrea, atunci poți formula o alternativă precum ” Iubita mea, poți merge la somn acum sau în jumătate de oră.” Important este să accepte și să-și dea acordul.

4. Pentru că următorul pas important al negocierii este acordul. 

Adică ”dacă x, atunci y”, adică ”dacă eu fac asta, atunci tu faci asta”.

O strategie elegantă și constructivă este să stabilești în cadrul unei negocieri, punctele comune, adică punctele în care sunt de acord ambele părți.

Atunci când stabilești puntea de legătură (adică raportul) și stabilești scopul comun, atunci putem crea cadrul de acord.

5. În acest pas este important să identificăm acele probleme/situații care trebuie rezolvate și să ne punem de acord cum le vom discuta și cum le vom rezolva.

O recomandare este să scoți din vocabular cuvântul ”problemă”. Se poate înlocui cu:

  • Ce solicitări aveți? 
  • Ce vă doriti? 

Deseori obișnuim să folosim fraza ”Problema este că..” chiar și atunci când nu există nici o problemă. Recomandabil ar fi să înlocuim cu ”Situația este că” , pentru că utilizând cuvântul problemă, influențezi cealaltă persoană să creadă că mereu este o problemă.

În comunicarea noastră schimbăm starea celuilalt din fața noastră, așa că este foarte important limbajul și cuvintele pe care alegem să le folosim. 

6. Ultimul pas constă în determinarea celei mai bune alternative pentru ambele părți.

Importantă este intenția pe care o setezi de la bun început. Dacă tu ai intenția de a realiza o negociere win-win atunci asta se simte și fiecare decizie va fi luată prin acest filtru, ducând la rezultatul dorit. 

După o negociere este important să întrebi ”Ce am rezolvat noi aici? Ce am clarificat?” astfel încât de ex în cazul copiilor, el să verbalizeze cu propriile lui cuvinte ”de acum in colo eu voi face așa..”

Iar în business, aceeași întrebare poate duce la ”Okey, de acum în colo eu voi proceda astfel..”

Când omul verbalizează și trece prin filtrele sale situația, apare și acel angajament de a face ceea ce tocmai a spus.

Pune-mi o întrebare pe comunitatea Facebook Quantum Minds și îți voi răspunde cu mare drag.

Urmărește podcastul meu realizat împreună cu Radu(trainer, antreprenor, coach și autor al cărții ”Leadership prin Management”) și Ramona Moncea Vinca (Awaketing), pentru a afla mai multe despre acest subiect.

În acest episod am povestit împreună despre:

  • Care sunt pașii esențiali pentru o negociere de succes? De unde încep și cum procedez?
  • Cum să câștig cea mai grea negociere? Cea cu propria familie și proprii copii? Cum să mă fac auzit și înțeles?
  • Cum să devin mai bun în negocierile cu șeful meu, cu angajații mei, cu colegii mei, cu partenerul meu de business?
  • Care sunt principiile psihologice ale persuasiunii pentru o negociere cât mai eficientă?

Ai o întrebare despre ceea ce înseamnă dezvoltarea personală sau coaching? Ai citit ceva și ești curios cum se pune în aplicare? Vrei să afli mai multe informații despre NLP, despre strategii, valori, motivație personală? Pune întrebări în Comunitatea Quantum Minds de pe Facebook și noi îți vom răspunde într-un viitor podcast.

Leave a Reply