Cum mi-a schimbat Cursul de NLP Practitioner viața? Descoperă povestea mea. – Ask Ana @Quantum Minds

Cum am ajuns să mă îndrăgostesc de NLP?

În general, motorul care ne îndreaptă spre instrumente de dezvoltare personală e Curiozitatea: ”Oare ce se ascunde acolo?

În viața mea personală, totul a început încă de când eram mică.

Am fost foarte curioasă și întotdeauna mi-am pus întrebări: De ce oamenii gândesc așa? De ce X? De ce Y? De ce Z? 

Țin minte că iubeam să citesc cărți, și eram super îndrăgostită de personajele mele care treceau prin tot felul de situații, prin anumite ”break-through-uri”. Dar, desigur, nu știam eu la acea vreme ce înseamnă asta. Doar îmi plăcea foarte mult că personajele depășeau anumite provocări, obstacole și învățau niște lecții ca mai apoi să trăiască ”fericiți până la adânci bătrâneți..

Apoi m-am îndrăgostit de poveștile lui Isaac Asimov, am crescut cu ele, și acolo am descoperit că există o lume în care existau foarte multe posibilități!

Apoi, am început să observ oamenii din jurul meu și am remarcat că parcă se aflau într-o cutie în care totul se tot repeta: stai drept, faci asta, dormi atât, mănânci atât, mergi atât, atât înveți și nu există nimic altceva decât asta! 

Bineînțeles că eu nu eram în standardele potrivite pentru că tot timpul puneam întrebări: ”Și de ce am nevoie să fac asta? Și de ce sa fac asta? Și ce îmi aduce dacă fac asta?”

Se pare că, această curiozitate a mea m-a adus pe un drum plin de provocări. Într-o seară minunată m-am întâlnit cu cineva, surprinzător, chiar la un Castel, și acea persoană a început să facă ceva pe care eu și acum îl fac, și anume: să pună întrebări. 

Și nu știu de ce, dar spre casă mi s-a întâmplat ceva foarte neobișnuit. 

Mergeam spre casă și în mintea mea rulau acele întrebările puse de acel om și la un moment dat tot îmi veneau răspunsuri și tot ieșeau la suprafață din mine.

Într-un final, l-am întrebat pe soțul meu: ”Ce a făcut omul ăla? adică ce face? cine e?

Am primit următorul răspuns: ”E prietenul meu din București care este Master NLP. Știi că ți-am povestit o dată de NLP și că ți s-ar potrivi?” 

Am rămas mască.. dar o perioadă am uitat despre această întâmplare.

Totuși, cum am ajuns să fac cursul de Nlp Practician?

Am avut o perioadă în care terminasem Facultatea de Regie și stăteam așa într-un bol al meu în care mă uitam la lume și îmi spuneam că ”Oamenii nu mă plac.” Eu îmi doream foarte mult să fac ceva să fiu acolo pentru lume și în același timp nu puteam face nimic pentru că percepția mea era că ”Oamenii nu mă plac.”

La un moment dat am ajuns să mă angajez într-o companie și a fost un pas foarte important pentru că am învățat foarte multe despre corporații. 

În primul rând să respect niște reguli și niște cadre și în al doilea rând să am oportunitatea să ajung la un Târg de Cariere unde s-a întâmplat marele Click al meu.

Care a fost factorul decisiv care m-a direcționat spre cursul de NLP Practician?

În timp ce stăteam îmbufnată la masa de prânz, se așează cineva lângă mine. Cu coada ochiului am putut observa că cineva mă privește și vrea să intre în conversație cu mine. Iar eu? La acea vreme eram în acel mod în care îmi mâncam prânzul cu capul în jos, fără să fiu deranjată pentru că eu credeam că oamenii nu mă plac. 

Și a stat acest om lângă mine și a avut foarte multă răbdare. 

La un moment dat, ridicând privirea, prima percepție a fost că era un om foarte cald și care m-a salutat. Astfel că am început să intrăm în conversație. 

Mare mi-a fost mirarea când am realizat că au trecut 2 ore de când noi tot vorbeam. Acest om făcea un Raport extraordinar!

Fiind uimită că a trecut atâta timp, l-am întrebat: Cum ai reușit să te conectezi cu mine? Că știi.. eu am percepția asta despre lume, că oamenii nu mă plac. Și de obicei oamenii nu prea intră în conversație cu mine.”

Și răspunsul lui a fost că: ”Pai uite am învățat despre instrumentele astea de Programare Neuro-Lingvistică care sunt absolut minunate și care te susțin pe tine să depășești niște lucruri, inclusiv niște percepții și convingeri care nu îți folosesc în viață și să schimbi modul de a privi lumea.”

”Deci aceasta a fost a 3-a oară în viața mea când am auzit de NLP!”

Se spune că a 3-a oară e cu noroc, e predestinat, așa că, primul lucru care l-am făcut a fost să pun mâna pe telefon și m-am înscris la curs chiar în secunda aia.

Acel om, când l-am văzut cât de ușor poate să vorbească cu mine, a fost factorul decisiv pentru mine. M-a făcut să mă îndrept spre NLP să pot să fac și eu asta la rândul meu cu alți oameni. 

Și astfel am ajuns la Cursul de NLP Practician care a fost un breakthrough personal foarte puternic și m-am îndrăgostit la propriu de instrumentele astea!

La acel curs mi-am pus o dorință, adică un obiectiv, și anume că, ”la un moment dat eu voi fi în fața oamenilor și voi preda”. Nu știam ce încă.. și nu știam că voi deveni Trainer de Programare Neurolingvistică. 

Dar la cursul de NLP Practician am descoperit practic ce îmi doresc, misiunea mea personală. Îmi doream să fiu în fața oamenilor și să văd beculețele conștientizărilor,  să vad ”aha-uri”, să vad oameni care pleacă cu semne de întrebare, să văd oameni care se duc și dezvoltă curiozități, își deschid lumea,și deschizându-și lumea își deschid oportunitățile și resursele și astfel își creșc calitatea vieții. Asta îmi doream!

Marea mea surpriză a fost că nu a trecut un an de zile și s-a întâmplat! deși obiectivul meu era mult mai îndepărtat setat.

Iar în timp ce mi-am setat obiectivul asta, am obținut și alte obiective și ghici ce?

Am descoperit lumea în care Eu mă plac și Eu mă accept.

Voi rămâne mereu recunoscătoare pentru că NLP-ul m-a ajutat să ajung la misiunea mea și îmi doresc să ajut și pe alții șa rândul meu.

Dacă și tu vrei să obții claritate în propria viață și îți dorești să îți dezvolti potențialul și să atingi excelența, te invit la Cursul de NLP Practician!

Află mai multe despre:

sau

Ai o întrebare despre ceea ce înseamnă dezvoltarea personală sau coaching? Ai citit ceva și ești curios cum se pune în aplicare? Vrei să afli mai multe informații despre NLP, despre strategii, valori, motivație personală? Pune întrebări în Comunitatea Quantum Minds de pe Facebook și noi îți vom răspunde într-un viitor podcast.

Leave a Reply