Atitudinea mea față de bani – Ask Ana @Quantum Minds

Fie că ne dăm seama, fie că nu, propria noastră atitudine poate să ne ajute în drumul nostru, sau poate să ne pună piedici. Însă cum poate atitudinea să ne încetinească progresul?

Prin sentimente negative și afirmații precum:

  • ”Nu am timp”;
  • ”Nu am încredere în mine”;
  • ”Nu știu”;
  • ”Nu pot”.

Toate aceste afirmații ajung la un moment dat să ne definească și să ne limiteze. Gândind astfel, ne punem singuri piedică și înaintăm foarte greu sau, de multe ori abandonăm.

Partea financiară a fost mereu o preocupare pentru oameni – toți își doresc bunăstare și confort; însă dacă banii sunt percepuți în mod eronat, și nu ca pe un simplu instrument, atunci înseamnă că te agăți de punctele de sprijin greșite în drumul tău către succes.

Banii fac parte din obiectivul final, însă nu trebuie să îl și definească. Ceea ce contează cel mai mult sunt rezultatele la care vrei să ajungi și modul în care ele te împlinesc.

Pentru a  avea un nivel de satisfacție crescut, proiectează-ți dorințele și materializează-le în obiective – așa vei ajunge la rezultatele dorite. Motivele pe care ți le auto induci te blochează și te determină să percepi torul într-un mod greșit. Trebuie să ai foarte clar definite obiectivele ca să te poți concentra exact pe ceea ce trebuie să faci pentru a ajunge la  ele.

Concentrarea pe rezultate nu doar că îți va oferi o imagine de ansamblu mai clară și mai bine structurată, ci îți va oferi satisfacție și autodisciplină.

Atitudinea față de succes amprentează deciziile pe care le faci – gândurile tale ajung la  un moment dat să se oglindească în modul tău de a purta și de a acționa. Ceea ce percepi contează mult – ar trebui să conștientizezi ce anume poți să faci, ce ai, ce poți să construiești. Ce simți tu în interior și mai ales ceea ce crezi cu tărie, te poate propulsa către succes sau te poate ține în loc.

Este bine să te ghidezi după oamenii de succes, dar asta nu înseamnă să devii o copie a lor – de multe ori, lucrurile pe care ne concentrăm ajung să facă parte din noi. Cuvintele, faptele și atitudinile celor din jur ajung să fie copiate într-o oarecare măsură de inconștientul nostru.

Tu ce atitudine ai față de bani?

Pune-mi o întrebare pe comunitatea Facebook Quantum Minds și îți voi răspunde cu mare drag.

Urmărește podcastul meu realizat împreună cu Adrian Munteanu (Mindgrasp) și Ramona Moncea Vinca (Awaketing), pentru a afla mai multe despre acest subiect.

 

Ai o întrebare despre ceea ce înseamnă dezvoltarea personală sau coaching? Ai citit ceva și ești curios cum se pune în aplicare? Vrei să afli mai multe informații despre NLP, despre strategii, valori, motivație personală? Pune întrebări în Comunitatea Quantum Minds de pe Facebook și noi îți vom răspunde într-un viitor podcast.

Leave a Reply